Allt om Recept
Matlagning är konsten att kombinera smak och näring. Oavsett om du är en erfaren kock eller nybörjare, finns det alltid utrymme för att upptäcka nya recept och metoder. I denna artikel kommer vi att fokusera på både maträtter och desserter som är lätta att göra och garanterat kommer att imponera på dina gäster.
Maträtter
Spaghetti Carbonara
Denna klassiska italienska rätt är enkel att laga och kräver få ingredienser.
- 400 g spaghetti
- 150 g rökt sidfläsk eller pancetta
- 2 ägg
- 100 g riven parmesan
- Salt och peppar
Instruktioner: Koka spaghettin enligt anvisningarna. Stek sidfläsket tills det är krispigt. Vispa ägg och parmesan i en skål. När pastan är klar, blanda den med sidfläsket och äggblandningen. Salta och peppra efter smak.
Kyckling Curry
En kryddig och smakrik rätt som är perfekt för att värma upp kalla vinterkvällar.
- 500 g kycklingbröst, skuret i bitar
- 2 lök, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk curry pulver
- Olja, salt och peppar
Instruktioner: Stek lök och vitlök i olja tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt. Blanda i curry pulver och kokosmjölk. Låt sjuda i 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
Desserter
Chokladmousse
En klassisk och krämig dessert som är en perfekt avslutning på en måltid.
- 200 g mörk choklad
- 3 ägg
- 3 msk socker
- 2 dl grädde
Instruktioner: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner den smälta chokladen i äggblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Äppelpaj
En traditionell svensk dessert med en härlig smak av kanel och socker.
- 500 g äpplen, skalade och skivade
- 100 g socker
- 1 tsk kanel
- 1 dl havregryn
- 200 g smör
- 200 g vetemjöl
Instruktioner: Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en ugnsform. Blanda havregryn, vetemjöl och smör till en smuldeg. Fördela smuldegen över äpplena och grädda i 30-35 minuter.